Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GLaDOS zit in Guillermo del Toro's volgende film

De regisseur is grote Portal fan.

Guillermo del Toro, regisseur van onder meer Hellboy en Pan's Labyrinth, heeft vandaag de eerste trailer van zijn volgende film, Pacific Rim, voorgesteld. Normaal doen films ons helemaal niets-ze leveren meestal gewoon een slechte game op die we dan moeten reviewen...- maar deze film is anders. Deze film bevat namelijk een portie Ellen McLain, een vrouw die we allemaal kennen als stem van de geschifte AI GLaDOS uit de Portal games.

McLain neemt in de film niet weer de rol van de grappige AI/aardappel uit de Valve games op, maar zal wel weer een computerstem vertolken waar dezelfde elektronische effectjes zijn op losgelaten zodat ze precies klinkt zoals in beide Portals. Dit is echter geen toeval, want Del Toro gaf eerder al aan grote fan te zijn van Valve games zoals Left 4 Dead en Portal. Hij belde zelfs persoonlijk met de Gabe Newell (de baas van Valve) om er zeker van te zijn dat hij de typische stem mocht gebruiken. Wie onderstaande trailer bekijkt, kent meteen ook Newell's antwoord op Del Toro's vraag.

In Pacific Rim bestrijden gigantische robots bestuurd door menselijke piloten Cthulhu-achtige wezens die ons ras willen uitroeien. In tegenstelling tot de Portal games lijkt McLain de mensheid te helpen in hun strijd.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties