Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ghosts 'n Goblins Online aangekondigd

UPDATE: Niet voor Europa.

UPDATE: Capcom heeft bevestigd dat Ghosts 'n Goblins niet uitkomt in Europa en Amerika. De game is sinds vorig jaar te spelen in Korea, China en Taiwain. De mysterieuze Steam Greenlight-pagina in kwestie bleek dan ook een foutje van Seed 9. Ondertussen is de game weer van Steam afgehaald.

ORIGINEEL: De Zuid Koreaanse studio Seed 9 Games werkt aan een nieuwe Ghosts 'n Goblins-game. Ghosts 'n Goblins Online is een gratis actie-RPG met platformelementen en een online coöperatieve stand.

Het is de eerste keer in tien jaar dat de klassieke serie van Capcom wordt voortgezet. In 1985 kwam de eerste Ghosts 'n Goblins op de markt, met daarin de ridder Arthur die op zoek ging naar zijn prinses. De pittige reeks werd onder andere voortgezet met Super Ghouls 'n Ghosts voor de Super Nintendo en kwam ten einde met de spin-off Maximo vs. Army of Zin in 2003 voor de PlayStation 2.

Ghosts 'n Goblins Online is te vinden op Steam Greenlight, waar je op de game kan stemmen. Naast de coöperatieve gameplay is er ook een hogere moeilijkheidsgraad voor één speler, die meer doet denken aan de gameplay van weleer. Tevens kun je het op nemen tegen andere spelers in 'player versus player-'gevechten.

Een releasedatum en eventuele andere platformen naast de pc-versie zijn nog niet bekend, daar Capcom de game nog niet officieel heeft aangekondigd. De game dook vandaag plotsklaps op Steam op, zonder enige bekendmakingen vooraf.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties