Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ghost Recon Wildlands - Beste wapens: Exotic Weapons, assault rifles, sniper rifles

Dodelijk arsenaal.

Vind en bewapen jezelf met de beste wapens die te vinden zijn in het Bolivia van Ghost Recon Wildlands! Er zijn er veel te vinden, zoveel zelfs dat het wat overweldigend kan worden. Ghost Recon Wildlands ligt werkelijk vol met wapens en dankzij de Gunsmith-feature kun je alle wapens ook nog eens naar wens aanpassen.

Om wat meer duidelijkheid te creëren in het enorme aanbod, hebben we een opsomming gemaakt van de beste wapens in de game en waar je ze kunt vinden. Waar we genoeg vertrouwen hebben in onze kennis, durven we het ook aan om uit te leggen in welke situaties je ze het beste bovenhaalt. Ook zeggen we welke wapens het beste zijn voor stealth, en welke Exotics je krijgt als beloning voor het doden van de verschillende bazen.

Dus zonder nog meer tijd te verspillen, hier is onze gids voor de beste wapens in Ghost Recon Wildlands. Op deze pagina vind je:

  • Beste assault rifles in Ghost Recon Wildlands
  • Beste sniper rifle in Ghost Recon Wildlands
  • Alle Exotic Weapons in Ghost Recon Wildlands

Beste assault rifles in Ghost Recon Wildlands

Laten we starten met het type geweer dat je waarschijnlijk het vaakst zal gebruiken in Ghost Recon Wildlands: de assault rifle. Er zijn ontzettend veel verschillende assault rifles, maar de volgende lijst zijn alle wapens waarvan we denken dat ze toch echt de moeite zijn. We verdelen ze in vier categorieën: de all-rounders, die met een hoge rate-of-fire (de snelheid waarop je kogels afvuurt) voor close combat, de assault rifles die het minste lawaai maken, en ten laatste, de sterkste wapens voor in noodgevallen.

Vergeet niet dat je bij de Gunsmith je wapens drastisch kunt veranderen. De scope, trekker, grip, lengte, laser sights... allemaal veranderen ze de manier waarop je geweer zich laat gebruiken. Een granaatlanceerder klinkt leuk, maar normale kogels afvuren wordt wel een stuk moeilijker met zo'n ding op je geweer gemonteerd. Denk dus goed na over wat je doet en durf te experimenteren.

Assault rifles met beste rate of fire

Deze wapens schieten razendsnel kogels op je tegenstander af, maar hierdoor is het ook erg moeilijk mikken. Daarom zijn deze assault rifles goed wanneer je het opneemt tegen kleine groepen vijanden die dicht bij elkaar staan. Als je een op deze geweren een silencer installeert, doen ze een stuk minder schade. Probeer in de Gunsmith dus verschillende configuraties uit en je zult zeker een geweer kunnen maken dat perfect bij je past.

SR3M

Dit is misschien wel ons favoriete assault rifle met een hoge rate of fire. De handling is top en doet vrij veel damage.

G2 Famas
Deze kun je vinden in de Inca Camina regio, op Saint Martin Mountain. De G2 is de assault rifle met de hoogste rate of fire in Ghost Recon Wildlands. Als je de slechteriken snel wil neermaaien, is deze voor jou.

TAR-21
Je kan de TAR-21 vinden in de Montuyoc regio, in Choza Padre. Deze assault rifle heeft de beste handling en is dus perfect als je iets snel en stabiel nodig hebt.

AK12

Niet alleen heeft de AK12 een redelijke rate of fire, het doet ook best veel damage en ook de handling is best in orde. Een goede allrounder.

Assault rifles voor stealth

Al deze assault rifles zijn ontzettend stil, maar daardoor zijn ze ook minder krachtig. Als het misloopt, verwijder dan de silencer om zo onmiddellijk meer damage te doen.

R5 RGP

Dit is de assault rifle die met een suppressor op nog steeds de meeste damage doet. Goed dus voor situaties waarbij je veel vijanden op korte tijd moet omleggen maar niet ontdekt mag worden.

P416

De P416 is één van de stilste assault rifles, dankzij de uitstekende suppressor. Gebruik deze voor wanneer je vestingen bestormd 's nachts, maar ga wel voor headshots want erg veel schade doet dit geweer niet.

805 Bren A2

Zelfs met een silencer heeft de 802 Bren A2 een uitstekende rate of fire en doet ie best veel schade. Negeer dit wapen dus zeker niet.

All-round assault rifles

Dit zijn de algemene assault rifles die ideaal zijn voor doordeweeks gebruik. Ze zijn niet ontzettend krachtig, en ze zijn ook niet ideaal in stille situaties. Maar op korte afstand zijn ze sterk genoeg om door armour heen te schieten. Je kan ze ook allemaal uitrusten met een silencer dus ze zijn ook altijd handig om bij je te hebben als je moet improviseren.

M4A1
Je vindt deze assault rifle in de Flor De Oro regio, in de Armadillo Hunting Lodge. Wat we leuk vinden aan dit geweer? De rate of fire, hoe ver je kan schieten en de handling maken het een erg betrouwbaar vuurwapen.

AK47
Deze kan je vinden in de Libertad regio, in het tankstation in het zuidoosten van de kaart. Net zoals de M4A1 is de handling en range best goed van dit geweer. Zoek ook de His en Hers Exotic-variant, want die doet meer schade en heeft een drum barrel als je daar fan van bent.

556xi
Deze bevindt zich in de Caimanes regio, dichtbij waar de grote rivier splitst. De 556xi is een stevig wapen. Het doet veel schade, kan ver schieten, is heel accuraat en legt met gemak Unidad-soldaten neer.

ACR
Je kan de ACR vinden in de Media Luna regio, in La Loma. Dankzij de accuratie, handling, rate of fire en penetratiekracht, zal dit wapen snel één van je favoriete wapens zijn.

Assault rifle met hoogste schade

Mk 17
De Mk 17 vind je in de Unidad-basis in Flor de Oro waar je ook General Boro vindt. Het is moeilijk te pakken te krijgen maar het is absoluut de moeite. De Mk 17 doet het meeste damage van alle assault rifles, kan ver schieten en is ontzettend accuraat.


Beste sniper rifle in Ghost Recon Wildlands

Hoewel je al vrij snel aan een M40A5 kunt komen en die sniper rifle naar behoren presteert, zijn er genoeg betere alternatieven. Onze tip: bemachtig zo snel mogelijk de MSR sniper rifle. Hieronder leggen we je uit waar je die kunt vinden.

De beste manier om de MSR te krijgen, is door de helikopter te pakken en linea recta naar de locatie te vliegen waar het geweer opgeborgen ligt. Door te vliegen voorkom je namelijk lastige Unidad-soldaten tegen het lijf te lopen.

Open de map en vlieg naar het westen naar de regio Montuyoc. Ga daar op zoek naar de Choza Padre Mine. Die vind je door de onverharde weg ten zuiden van Araca Village te volgen. Veel westelijker kun je overigens niet komen op de map.

Schakel het handjevol bewakers op het terrein voor de ingang uit. Je kunt dit prima vanuit de helikopter doen. Ga daarna de mijn in.

Er zijn daar veel vijanden te vinden. Er zijn echter de nodige rode tonnen te vinden die je met een welgemikt schot kunt laten exploderen. Je gaat niet heel diep de mijn in, dus stealth is geen vereiste om heelhuids bij de wapenkist te komen. Zet dus gerust zwaar geschut en explosieven in. Wacht dat de kartelleden in je zicht komen en leg ze een voor een om.

Wanneer je het eerste gedeelte met vijanden veilig is, neem je direct na de ingang van de mijn de eerste afslag naar links. Loop helemaal door naar het einde. Daar vind je vervolgens de SMR. Deze zware jongen heeft indrukwekkende statistieken: op het gebied van accuratie, bereik en penetratie scoort de sniper rifle bijna maximaal. Ook op het gebied van schade doet de SMR heel goed.

Er zijn in Ghost Recon Wildlands totaal elf verschillende sniper rifles te vinden. Eenmaal gevonden, kun je een geweer altijd in je inventory erbij pakken en of aanpassen. Er zijn in de map ook de nodige scopes te vinden om je SMR te finetunen.


Alle Exotic Weapons in Ghost Recond Wildlands

Ghost Recon: Wildlands heeft geen tekort aan wapens, maar als je de coole wapens wil die de grote drugsbazen hanteren, zal je ze uit hun koude dode vingers moeten rukken.

Exotic weapons in Ghost Recon: Wildlands kunnen enkel verkregen worden door bazen te verslaan. Je kan ze dus als een beloning zien voor het spelen van het verhaal. In tegenstelling tot de gewone wapens, kunnen deze 'exotic' wapens niet aangepast worden. Maar waarom zou je zo'n cool uitziende wapens nog willen veranderen?

Hier zijn al de bazen die je moet doden en het wapen dat je van hen kunt afnemen.

Exotic assault rifles

Her AK-47 en His AK-47
Baas: La Yuri and El Polito
Regio: Itacua's jachthut

M4A1 Tactical
Baas: Carl Bookhart
Regio: Montuyoc

Ritmo Baas: DJ Perico Regio: Pucara

Exotic light machine guns

El Bastón
Baas: Madre Coca
Regio: Tabacal

Llamativo
Baas: Carzita
Regio: P.N. De Agua Verde

Exotic submachine guns

Mendeleyev
Baas: Marcus Jensen
Regio: Libertad

Experimento #42
Baas: El Cerebro
Regio: Caimanes

Residuos
Baas: El Pozolero
Regio: San Mateo

¡UY!
Baas: El Chido
Regio: Malca, in de concertzaal

Exotic sniper rifles

Lanza Sagrada
Baas: La Santera
Regio: Espiritu Santo

The Warhawk
Baas: Boston Reed
Regio: Koani, airport runway.

Exotic handguns

La Novena
Baas: El Gato
Regio: Remanzo

El General
Baas: General Baro
Regio: Flor De Oro

The Lady Killer
Baas: Antonio
Regio: Mojocoyo

The BFF
Baas: El Emisario
Regio: Ocoro

Exotic shotguns

El Cuentista
Baas: El Wey
Regio: Villa Verde

¡Silencio!
Baas: El Sueno
Regio: Pucara

El Obsequio
Baas: El Pulpo
Regio: Barvechos

Meer over de game weten? Lees onze Ghost Recon Wildlands en ons overzicht van alle Ghost Recon Wildlands info die je moet weten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Ghost Recon: Wildlands

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties