Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ghost Recon Wildlands - 5 dingen die je moet weten

Groeten uit Bolivia.

De Ghost Recon-serie is sinds 2001 de vaandeldrager van tactische shooters. In Ghost Recon Wildlands word je wederom opgetrommeld om behind enemy lines het vuile werk op te knappen. Net als in The Division is online co-op in een open wereld Ubisofts grootste troef om je voor je pc of console gekluisterd te houden. Nieuwsgierig? Hier lees je de vijf belangrijkste dingen die je over de third-person shooter moet weten.

War on drugs

Ghost Recon Wildlands speelt zich in de nabije toekomst in een alternatieve versie van Bolivia af. Het instabiele land wordt door drugs, geweld en corruptie geteisterd. Dat komt mede door de opkomst van het Santa Blanca-drugskartel, dat grote delen van het land in zijn ijzeren greep houdt. De criminele organisatie wordt geleid door de van top tot teen met tatoeages bedekte El Sueño.

Na de moord op een DEA-agent en een aanslag op de Amerikaanse ambassade in La Paz is voor de Amerikaanse overheid de maat vol. De Verenigde Staten nemen represaille tegen het drugskartel en sturen bikkelharde elitesoldaten - beter bekend als 'Ghosts' - naar het Zuid-Amerikaanse land om orde op zaken te stellen.

Groot, groter, grootst

De open wereld is het belangrijkste verschil tussen de vroegere Ghost Recon-games en Wildlands. In tegenstelling tot zijn voorgangers kun je in de game dus gaan en staan waar je wilt. Sterker nog, Ghost Recon Wildlands is de grootste open wereld die Ubisoft ooit heeft gemaakt.

Het virtuele Bolivia bestaat uit 21 provincies met zowel kleine dorpjes als grote steden. Met dichtbegroeide jungles, open zoutvlaktes en immense bergketens zijn diverse landschappen vertegenwoordigd. Daarnaast is er een dag- en nachtcyclus met dynamische weersomstandigheden waarin op het ene moment de zon schijnt, maar niet veel later een stevige storm losbarst.

Keuzevrijheid staat centraal

In Ghost Recon Wildlands staat keuzevrijheid centraal. Samen met drie online vrienden komt de game het beste tot zijn recht, maar je bent vrij om in je eentje te spelen. Ook bepaal je zelf in welke volgorde je de talloze (zij)missies aanpakt. Als je het overigens al niet te druk hebt om ongedwongen de omgeving te verkennen.

De keuzevrijheid komt ook in de benadering van de missies terug. Neem nou het infiltreren van een vijandelijk basiskamp. Leg je met een sluipschuttersgeweer een voor een de bewakers om? Wacht je tot de nacht intreedt en sluip je geruisloos naar binnen? Of scheur je liever met een pick-uptruck naar binnen om vervolgens gun blazing een spoor van vernieling achter te laten? Het is volledig aan jou.

Pimp My Gun

Je personage is in de Character Smith tot in detail te wijzigen, maar belangrijker is de rentree van Gun Smith uit Future Soldier. Van het vizier tot het magazijn en van de kolf tot de loop: in deze feature is alles aan je schietijzers aanpasbaar. Overigens niet alleen op cosmetisch vlak, want elke nieuw onderdeel heeft invloed op statistieken als nauwkeurigheid, handelingssnelheid, bereik enzovoorts.

In Ghost Recon Wildlands draag je naast een primair wapen altijd twee secundaire wapens met je mee. In totaal zijn er meer dan vijftig handguns, shotguns, submachine guns, light machine guns, assault rifles en sniper rifles. Over de spelwereld liggen nieuwe wapens verspreid, die je dankzij inlichtingen vindt.

Te land, ter zee en in de lucht

Met zo'n enorme omgeving moet je er niet aan denken om alles met de benenwagen af te leggen. In Ghost Recon Wildlands vind je meer dan genoeg alternatieve manieren om door Bolivia te reizen. Zo zijn er meer dan zestig verschillende voertuigen, variërend van crossmotoren tot SUV's en van vissersbootjes tot gevechtshelikopters.

Ghost Recon Wildlands is nu verkrijgbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer over de game weten? Lees dan Carls Ghost Recon Wildlands hands-on preview en ons overzicht van alle Ghost Recon Wildlands info.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties