Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ghost Recon voorspelde oorlog Rusland en Georgië

Clancy is de nieuwe Nostradamus

We vinden het allemaal leuk om digitaal oorlogje te spelen. Of jij nou één van die duizenden soldaten bent die op het slagveld met zijn geweer in de hand de bevelen van hogerop opvolgt of de tacticus die de troepenbewegingen van de vijand in de gaten houdt. Soms komt dit digitale spelletje echter dichterbij de werkelijkheid dan je je ooit voor mogelijk hield.

In 2001 kwam het verschrikkelijk goede, maar oh zo moeilijke Tom Clancy's Ghost Recon op de markt. Deze tactische shooter speelde zich af in Georgië. In het spel viel Georgië de opstandige provincie Zuid-Ossetië binnen, waarna de Russen de Osseten te hulp schoten en Georgië binnenvielen. Dit hele verhaal speelde zich af in de zomer van 2008. Verbazingwekkend genoeg heeft dit scenario zich exact zo afgespeeld de laatste twee weken. Georgië ís Zuid-Ossetië binnengewandeld en daarna heeft Rusland inderdaad Georgië een lesje geleerd. En dat speelt zich allemaal af in de zomer van 2008.

Tom Clancy's Ghost Recon voorspelde dus op een veronrustende wijze precies wat er de afgelopen twee weken gebeurde. We hopen echter niet dat de rest van het verhaal ook waarheid wordt, want in de game viel Rusland na Georgië ook nog Estland, Litouwen en Letland binnen. De NAVO moest er vervolgens aan te pas komen om het geheel in Moskou een halt toe te roepen.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen