Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ghost Recon: Breakpoint - Release, Gameplay, multiplayer en alles wat we weten

Groeten uit Auroa!

Nog heel even en je kunt weer naar hartelust sluipen, infiltreren of als een bezetene zonder vrees voor eigen leven een heel kamp met een helikopter uitroeien. Dat is de belofte van Ghost Recon: Breakpoint, het vervolg op Ghost Recon: Wildlands uit 2017. Uiteraard brengt een vervolg een hoop vernieuwingen met zich mee, en wat dat allemaal precies inhoudt vind je in dit artikel.

Cover image for YouTube videoGhost Recon Breakpoint: Wat is Breakpoint? Gameplay Trailer

Ghost Recon: Breakpoint release

Je hoeft niet lang meer te wachten tot je aan de slag kunt met Ghost Recon: Breakpoint. De game komt namelijk voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit op 4 oktober 2019. Zorg er dan wel voor dat je je huisdier hebt voorzien van een extra lekkere snack ter ere van dierendag, zodat jij ongestoord van de game kunt genieten.

Zoals het Ubisoft beaamt zijn er verschillende Ghost Recon: Breakpoint versies verkrijgbaar. Hieronder zetten we ze op een rij:

Naast deze versies is er ook nog een exclusieve Ghost Recon: Breakpoint Wolves Collector's Edition verkrijgbaar, die alleen in de Ubisoft Store te koop is. Daarin zit onder andere een standbeeld van personage Cole D. Walker, een steelbook, een dog tag en alles wat je bij de Ultimate Edition krijgt.

Ghost Recon: Breakpoint verhaal

Het verhaal van Ghost Recon: Breakpoint speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen van Ghost Recon: Wildlands af. Het hypermoderne eiland Auroa is overgenomen door The Wolves, een paramilitaire groep onder leiding van ex-Ghost Cole Walker.

Cole Walker is geen vreemde voor Tony "Nomad" Perryman, de leider van het Ghost fireteam uit Ghost Recon: Wildlands. Ze zijn elkaar al eens eerder tegengekomen tijdens Operation Oracle, een missie die zich tijdens Operation Kingslayer afspeelde. Zijn teamgenoten waren afgeslacht door een drone en hij zinde op wraak. Op zoek naar antwoorden begon hij zijn eigen plannen te bedenken en liet hij zijn leven als Ghost achter zich, mede omdat hij het vertrouwen in zijn superieuren kwijt is. Hij bracht een team ex-Ghosts bijeen, die hij The Wolves noemde en samen met de particuliere militaire organisatie Sentinel neemt hij het eiland Auroa over. De eigenaar van het eiland produceert namelijk onder andere militaire drones, die nu aan corrupte regeringen worden doorverkocht.

Nadat communicatie met het eiland volledig stil is komen te liggen en het vrachtschip de USS Seay vlak buiten de kust van Auroa zinkt, worden er 4 Ghost fireteams, waaronder die van Nomad, opgeroepen om te infiltreren. Het team van Ghosts wordt echter direct onder vuur genomen, met desastreuze gevolgen: Nomad is namelijk de enige die er zonder kleerscheuren vanaf komt. De rest van zijn fireteam is dood, gewond of vermist en samen met drie andere overlevenden moet hij de missie alsnog tot een goed einde brengen. Een hele opgave, aangezien hij het nu niet langer opneemt tegen een stel drugsbaronnen met een chaotisch privéleger maar tegen een goed geoliede, en piekfijn getrainde eenheid ex-Ghosts.

Cover image for YouTube videoTom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint: The Pledge Ft. Jon Bernthal | Live Action Trailer Ubisoft [NA]

Ghost Recon: Breakpoint gameplay

Het eiland Auroa is in handen van Skell Technologies, een groep die naast experimenten met militaire hardware ook op het eiland zelf experimenteert. Als resultaat kent het eiland elf verschillende gebieden, waaronder gigantische bossen, besneeuwde bergen, vulkanen en moerassen. Dat betekent niet alleen dat je veel diversiteit ziet, maar ook dat de gebieden net zo verraderlijk als ex-Ghost Cole Walker zijn. Daarom is het belangrijk dat je je uithoudingsvermogen met eten en drinken boven peil houdt terwijl je je een weg door Auroa baant, zodat je niet op sterven na dood een groep Sentinels tegen het lijf loopt.

Ghost Recon: Breakpoint heeft een wondsysteem. Dat houdt in dat je niet langer slechts een levensbalk moet onderhouden, maar dat je het risico loopt gewond te raken en daardoor dus minder effectief bent. Om van deze wonden te herstellen moet je dan ook meer doen dan even achter een muurtje wachten tot je weer op krachten bent. Het vinden van grondstoffen en het craften van geneesmiddelen is cruciaal.

Vanwege het constant veranderende terrein en het wondsysteem moet je verstandig gebruik maken van je bivak. In het geïmproviseerde kamp craft je je uitrusting, plan je strategieën, nodig je je teamgenoten uit voor de co-op multiplayer en verander je van klasse. Daar zijn er vier verschillende van. De Assault-klasse is er voor directe confrontatie, Snipers beheersen het gevecht op lange afstand, Panthers sluipen en schakelen vijanden met mêlee aanvallen uit en de Medics hebben onder andere medische drones ter beschikking. Elke klasse heeft zijn eigen vaardigheden en om Auroa te overleven moet je flexibel zijn om de verschillende situaties het hoofd te bieden.

De AI van Ghost Recon: Breakpoint is ditmaal een pak slimmer vergeleken met Wildlands, dus is het ook belangrijk dat jij nieuwe tools hebt om ze in de val te lokken. Allereerst kun je met verbeterde camouflage beter opgaan in je omgevingen, zodat je zelfs zonder beschutting uit het zicht van de vijand bent. Daarnaast helpt de adaptieve dekking je om onzichtbaar achter beschutting te blijven. De lichaamshouding van je Ghost past zich aan de dekking aan, waardoor je veilig blijft terwijl je om hoekjes gluurt.

Ghost Recon: Breakpoint multiplayer

Ghost Recon: Breakpoint kent twee multiplayer-modi. Allereerst is er de coop-ervaring, waarin je het volledige verhaal met maximaal vier spelers kunt doorspelen. Je behoudt je voortgang, ongeacht of je nu de leider van het Fireteam bent of je kameraden uit de brand komt helpen. En zelfs nadat je de game volledig hebt uitgespeeld, zijn er Raids beschikbaar waardoor je een volwaardige endgame om te spelen hebt. Daarnaast keert de PvP mode Ghost War terug, met zes nieuwe maps waarin je 4v4 matches houdt. Deze maps zijn groot, maar tijdens het gevecht wordt het gebied langzaam kleiner waardoor je niet te lang passief kunt spelen.

Zowel in Coop als PvP behoud je al je vaardigheden en hoewel dat klinkt alsof ervaren spelers een competitief streepje voor krijgen, blijft de balans behouden. Alle wapens zijn namelijk in staat om met een paar welgemikte schoten een vijand uit te schakelen, waardoor de PvP de nadruk op de skills van de speler legt. Bovendien zijn de healing items alleen in het veld te vinden, en kunnen de posities van de tegenstanders alleen verraden worden aan de hand van drones of het hacken van een surveillance-post.

Ramadan heeft onlangs een uitgebreide Ghost Recon:Breakpoint PvE en een Ghost Recon:Breakpoint PvP demonstratie gekregen.

Cover image for YouTube videoTom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint: Ghost War PvP Trailer | Ubisoft [NA]

Ghost Recon: Breakpoint roadmap

Ubisoft heeft de plannen voor het aankomende jaar uit de doeken gedaan met behulp van een road map. Elke vier maanden wordt er nieuwe content aan Ghost Recon: Breakpoint toegevoegd, waaronder nieuwe verhaalelementen, nieuwe raids, aanpassingen aan PvP en nieuwe classes. Om vervroegd toegang te krijgen tot deze content heb je de Year 1 Pass nodig, die je bij sommige edities van de game krijgt of los kunt aanschaffen. Overigens kan een eigenaar van de Year One Pass mensen uitnodigen om de exclusieve content te spelen, of je nu in bezit bent van de Pass of niet. Bovendien kunnen spelers zonder de Pass altijd het eerste uur van de verhaalcontent spelen, en zijn de nieuwe classes voor iedereen te ontgrendelen door skill points te spenderen.

De eerste toevoegingen aan de game zijn direct bij de release beschikbaar. Vanaf februari wordt hoofdstuk 2 toegevoegd en vanaf juni komt daar hoofdstuk 3 bij. Elk hoofdstuk krijgt een soort Battle Pass, waarmee je dagelijks nieuwe exclusieve cosmetische items ontgrendelt. Elk hoofdstuk bevat vijftig items om te verdienen, en de punten zijn zowel in bepaalde PvE missies alsook in PvP te verdienen.

Ubisoft is ook niet bang om een beetje te stunten en buiten de lijntjes te kleuren. In het eerste hoofdstuk is er bijvoorbeeld een speciaal live event rondom The Terminator, waarin je tegen een T-800 vecht die het eiland terroriseert. Tijdens dit soort live events zijn er nog meer exclusieve items te verdienen, dus al met al heb je meer dan genoeg reden om regelmatig in te loggen en Ghost Recon: Breakpoint te spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties