Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ghost In The Shell shooter in ontwikkeling

Zal gratis worden.

Nexon heeft aangekondigd dat het aan een game rond de bekende animeserie Ghost in the Shell werkt. Het spel zou een FPS worden.

De game die voluit Ghost in the Shell: Stand Alone Complex heet (net zoals zijn voorgangers op de PS2 en de PSP die volledig losstaan van Nexon's spel) zal tijdens de eerste helft van 2014 voor de PC verschijnen. In de shooter zal je alleen of samen met en tegen menselijke of computergestuurde cyborgs kunnen strijden. Meer dan het feit dat er een grote focus zal liggen op AI, wilde de ontwikkelaar niet vrijgeven.

Het spel zal gebaseerd zijn op de populaire twee seizoenen en de miniserie Solid State Society die de reeks op TV had lopen. Hopelijk zal er dus genoeg voer voor de fans van de reeks te vinden zijn. In het verleden stelden games gebaseerd op de uitstekende anime vrijwel altijd teleur.

Toch zal de game sowieso het proberen waard zijn aangezien het je geen bal zal kosten om de game op je PC te krijgen. Logisch ook dat Nexon voor een free-to-play model kiest. Zij brachten namelijk al games als Maple Story en Combat Arms op de markt. Het bedrijf zal de komende maanden nog meer nieuwe titels aankondigen die ze verkregen na een deal met Kodansha, een Japanse uitgever van manga's.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties