Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GFWL en Xbox Live versmelten

Binnenkort alles op één plaats

Wie vanaf 11 juli naar gamesforwindows.com surft, zal automatisch doorgestuurd worden naar Xbox.com. Microsoft heeft namelijk bekend gemaakt dat het de Games for Windows Live site gaat integreren in de site van hun console.

Met de verhuis hoopt Microsoft de gebruikers meer content te kunnen aanbieden en hen ook een betere dienst te garanderen. Alle 'LIVE' content zal op deze manier immers op één plaats te vinden zijn. Microsoft laat meteen ook weten dat PC-gamers hun account gewoon behouden op hun nieuwe stek. Ook Xbox Live gebruikers die hun account gebruikten voor Windows Live kunnen dat blijven doen.

De beslissing om de services samen te voegen ligt in de lijn van Microsofts plannen om de LIVE service overal te integreren. Windows/Xbox LIVE zal bijvoorbeeld geïmplementeerd worden in Windows 8 en kan nu al via Windows Phone 7 worden geraadpleegd. Ongetwijfeld speelt ook het succes van Steam en de opkomst van EA's Origin mee in de beslissing.

"We are dedicated to delivering a great Windows PC gaming experience. Members of our passionate communities across Xbox 360 and Games for Windows can now purchase and get details on their favorite games, all in one place.", aldus het persbericht.

Getagged als

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties