Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gewelddadige games helpen soldaten

Omgaan met stress makkelijker

Games en geweld: altijd al een heikele combinatie geweest. De ene studie beweert dat de jeugd gewelddadiger wordt, de andere beweert dat het geen kwaad kan. Een nieuwe studie, uitgevoerd door Jayne Gackenbach van de Grant MacEwan University in Edmonton, Canada werpt een nieuw licht op gewelddadige games.

De doelgroep van de studie was deze keer niet jeugd, maar soldaten. Soldaten die gewelddadige games spelen worden volgens Gackenbach minder geplaagd door nachtmerries en slapen beter. Hij onderzocht 2 groepen, een high-gaming groep (die verschillende malen in de week World of Warcraft, Call of Duty of Red Dead Redemption speelde) en een low-gaming groep (die zelden of nooit gamede). Soldaten die niet gameden kregen vaak last van gewelddadige dromen en een gevoel van hulpeloosheid, terwijl militairen die regelmatig een potje Call Of Duty speelden, minder agressie voelden wanneer ze over oorlog droomden.

Gackenbach ziet games als een 'threat simulator' die ervoor zorgen dat soldaten onder andere beter kunnen omgaan met stress. Ze zag het als volgt: "They're taking (Playstation 3's, XBox 360's and other consoles) into the field and playing them all the time. And it turns out, there may be a good reason to let them do that." New Scientist

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties