Skip to main content

Gevechtsmechanismen in Dark Souls II

Onder andere pyromancy en sorcery keren terug.

From Software's bikkelharde action RPG Dark Souls II kent veranderingen en toevoegingen maar ook keren enkele oude mechanismen terug. Zo ziet Dark Souls II de terugkomst van eetbaar gras dat het aantal bruikbare spreuken van je magie herstelt. In Dark Souls kon je magie, miracle en pyromancy spreuken enkel bijvullen wanneer je rustte bij een kampvuur - hierdoor kwamen echter ook alle vijanden weer tot leven. Demon's Souls werkte niet met een eindig aantal spreuken maar met mana points die bijgevuld werden door het eten van gras. Dark Souls II voegt dus toe wat Dark Souls verwijderde: het tussentijds aanvullen van je magische aanvallen door items te gebruiken. Andere items uit Dark Souls II zijn Life Gems waarmee je je gezondheid weer op peil brengt, bommen en - een Undead favoriet - Estus Flasks.

Een niet eerder geziene toevoeging is de guard break. Deze aanval zet je in na het doorbreken van een vijands defensie, bijvoorbeeld nadat je vaak genoeg zijn schild hebt belegerd. De aanval kan je vergelijken met een riposte na een succesvolle parry. Het aankomende spel bevat ook een miracle die je aanvalskracht en defensie (tijdelijk) verhoogt, een Dark Orb voorwerp dat Stamina van tegenstanders vermindert.

Het richten met pijl en boog is ook iets verandert. Je hebt nog steeds keuze uit het afvuren van twee type pijlen. Maar waar je in het eerste deel met de R1/RB-knop vuurde en met de R2/RT-knop wisselde van pijlsoort, schiet je in het tweede spel de ene pijlsoort met de R1/RB-knop en de andere pijlsoort met de R2/RT-knop. Om te springen druk je, tijdens het sprinten, op de L3-knop.

De Soul Arrow en Soul Spear magie komen terug in Dark Souls II. De Fire Whip kan je ook in het tweede deel vinden. Enkele nieuwe spreuken zijn de Magic Greatsword (waarschijnlijk is dat de spreuk die de Sorcerer gebruikt in de vier gameplay video's), een nieuw type Fireball dat zowel vijand als de gebruiker beschadigt, en een Lightning Spear.

Dark Souls II verschijnt maart 2014 op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Bekijk op YouTube

Read this next