Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gestolen data van EA gelekt

Electro-niet onder de indruk.

Cybercriminelen stalen in juni de broncode van FIFA 21 en de Frostbite Engine en probeerden zo geld van uitgever Electronic Arts af te persen. De uitgever ging daar niet op in, waardoor de hackers nu een klein deel van de data op een niet nader genoemd forum hebben geplaatst. Dat onthult Motherboard.

Via het forum verstuurde een van de hackers de volgende boodschap: "enkele weken geleden stuurden we een e-mail voor losgeld naar EA, maar we kregen nog geen antwoord. Daarom zetten we de broncode online. Als EA ons niet contacteert en betaalt, dan zullen we data online blijven zetten" De cybercriminelen hielden woorden en uploadden 1,3GB aan gecomprimenteerde cache data die verwijst naar interne EA tools en de Origin Store.

Electronic Arts kon de data ondertussen analyseren en is blijkbaar niet onder de indruk. Volgens een woordvoerder van de uitgever gelooft het bedrijf namelijk niet dat de gehackte data een gevaar inhoudt voor de privacy van spelers. De hack houdt ook geen materieel risico in voor de games, het bedrijf of de spelers. Electronic Arts laat echter niets aan het toeval over en blijft nog steeds samenwerken met de overheid als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek.

In ander nieuws van de uitgever kondigde Electronic Arts aan dat FIFA 22 op pc geen one machine limit heeft en dat EA Play Live geen Star Wars games bevat. Wil je graag nog meer weten over FIFA 22, neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 21

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties