Skip to main content

Geruchten rond Counter Strike 2

Mogelijk debuut op Gamescom?

Deze week zijn er verschillende geruchten opgedoken die wijzen in de richting van Counter Strike 2. Zo werd een progamer (Craig "Torbull" Levine), gevraagd om naar de Valve kantoren te kopen om een CS game te helpen ontwikkelen. Die game zou Counter Strike: Global Offensive worden getiteld. Zowel op de officiële forums als de facebook pagina van ESEA, een e-sports community, is het verhaal te vinden.

Ook op de Steam Forums dook het verhaal op. Het topic blijft nog steeds open, en een werknemer van Valve ("cliffe", naar verluid een dev van het origineel), postte "Global Offensive" in het topic. De speculatie wordt dus alvast gevoed.

Wie het verhaal nog bevestigd is Bastian Veiser, directeur van ESL Pro, een andere e-sports league. Hij stuurde een tweet de wereld in. "Just spend all day playing the new Counterstrike Global Offensive #CSGO at the #Valve HQ ! God I love my job.. oh and yeah... its that good!"

Het ziet er naar uit dat Valve dus zeer verrassend met een nieuwe CS game komt. Het wordt nog wachten op een officiële aankondiging, maar die zou er mogelijk morgen al komen. Al kan Gamescom ook nog natuurlijk, want ook de Gamescom twitter account had het over "Counter Strike 2 op Gamescom, gerucht of waarheid?". Wij houden jullie alvast op de hoogte.

EDIT: Ondertussen is ook een fansite, Counterstrikego.com online, die al spreekt van een bevestigde aankondiging, met een release in Q1 2012. De site lijst een heleboel (onbevestigde) features op. Zo zou de nadruk liggen op 5vs5 en trekt men ook duidelijk de kaart van e-sports. Valve heeft voorlopig nog niets bevestigd, maar het is duidelijk dat er toch iets zit aan te komen.

Read this next