Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geruchten over GTA5

Vijf keer zo groot als GTA4.

Een boze ex-werknemer van RockStar North heeft indirect gevoelige informatie gelekt over Grand Theft Auto 5 middels een post op de Gamespot forums. Het bericht werd vrij snel na het posten door Gamespot verwijderd maar via Google's caches is de volgende informatie terug te vinden:

De dubieuze bron wist onder meer te melden dat de Latijns Amerikaanse hoofdfiguur van GTA5 Albert de Silva zal heten. De Silva was ooit een veelbelovend lid van een van de meest prominente misdaadfamilies van Vice City maar heeft er na een roerig leven voor gekozen om samen met zijn familie te verhuizen naar Los Santos waar GTA5 zich zal afspelen. Zijn zoon Kevin wordt omschreven als een stereotypische Call of Duty speler die veel respect voor zijn vader heeft.

De kaart van GTA5 is maar liefst vijf keer zo groot als die van GTA4. De stad Los Santos zelf zal ongeveer de helft van deze map beslaan en daarmee twee keer zo groot zijn als het vorige deel. Roekeloze piloten kunnen het luchtruim boven Los Santos en de omgeving onveilig maken door middel van vier nieuwe soorten vliegtuigen variërend van Tweede Wereldoorlogse gevechtsvliegtuigen tot privé jets.

Er is veel aandacht voor multiplayer: net als in Red Dead Redemption kunnen spelers samen bendes vormen. Op de Xbox en PS3 zullen maximaal 32 spelers tegelijkertijd met elkaar kunnen spelen. Spelers verdienen geen XP maar reputatie. Bendeleiders kunnen speciale missies samenstellen en spelers individuele opdrachten geven om deze uit te voeren. Missies variëren van het beroven van een wasserette tot het inbreken in een militaire basis om daar speciale wapens te stelen.

GTA5 zal spelers veel extra mogelijkheden bieden om wapens en voertuigen te customizen via wapendempers, speciale gastanks en andere opties. De gevechten zullen realistischer worden: uit een auto schieten is door een schuddende camera een stuk lastiger geworden en politie is alerter dan ooit tevoren. Ook speelt de economie van de criminele onderwereld een grotere rol: spelers kunnen drugs, wapens en illegale voertuigen kopen en verkopen en de markt zal naar aanleiding van vraag en aanbod fluctueren. Thrillseekers kunnen met een flinke portie drugs op achter het stuur kruipen maar de politie zal streng optreden als zij betrapt worden.

De game staat gepland voor een release in mei 2013. Vooralsnog heeft RockStar zes maanden nodig om het huidige materiaal uit te werken tot een speelbare demo die op de E3 geshowd zal worden.

De trailer voor Grand Theft Auto 5

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties