Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Zelda, Mario en Pokémon binnen half jaar na lancering Nintendo NX

In het eerste half jaar.

Bronnen dichtbij Nintendo vertellen website MCV dat de Nintendo NX naast The Legend of Zelda: Breath of the Wild ook spoedig met een Mario- en Pokémon-game komt. Alle drie de games komen in het eerste half jaar na de lancering van de nieuwe console uit.

Daarnaast zou de firma ook druk bezig zijn met het verzekeren van third-party ondersteuning. Sega, Square Enix, Ubisoft, Activision en Warner Bros. zouden al aan boord zijn.

Dezelfde bronnen bevestigen eerdere geruchten dat de Nintendo NX een draagbaar platform wordt, dat aan de televisie kan worden aangesloten en van afneembare controllers gebruikmaakt.

Graphics bevinden zich "ergens tussen de PlayStation 3 en PlayStation 4", en Nintendo richt zich op het publiek van smarthphonegamers en minder op de 'hardcore' PlayStation 4- en Xbox One-gebruikers.

"Het is een leuk apparaat, een beetje apart, maar wel goed. Het zal de PlayStation 4-fans niet aanspreken. Nintendo wil de smarthphonegamers doen upgraden. Dat wordt een hele uitdaging voor de marketingafdeling", aldus een van de anonieme bronnen.

Meer over The Legend of Zelda: Breath of the Wild weten? Lees dan ons overzicht van alle Zelda Breath of the Wild info die tot nu toe bekend is.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties