Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: xCloud laat je binnenkort games streamen in 1080p

Van 720p naar 1080p.

De xCloud streamingdienst waarmee je Xbox Game Pass games via de cloud speelt, krijgt binnenkort mogelijk een upgrade. Vermoedelijk kun je binnen afzienbare tijd games streamen in een 1080p-resolutie. Dat kwam Windows Central te weten via betrouwbare bronnen.

Tot nu toe kon je Xbox cloud games enkel spelen in een maximale resolutie van 720p. Omdat die resolutie best laag is en voor wazige graphics zorgt, test Microsoft nu of die limiet kan verhoogd worden naar 1080p.

Om het gerucht kracht bij te zetten, kreeg Windows Central twee afbeeldingen in handen die vergelijken hoe Hellblade: Senua's Sacrifice er in een resolutie van 720p en 1080p uitziet op de xCloud streamingdienst.

Wie momenteel geabonneerd is op Xbox Game Pass Ultimate kan cloud gaming testen op elk Android-apparaat. Dit jaar komen daar nog twee platformen bij, want Xbox cloud gaming komt begin 2021 naar pc en iOS.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties