Skip to main content

Gerucht: Xbox Series X/S krijgt goedkopere uitbreidingskaart

Western Digital moeit zich.

Op de website van Best Buy waren recent beelden te zien van een nieuwe, goedkopere uitbreidingskaart voor de Xbox Series X/S. De productpagina is intussen terug offline gehaald, maar onder andere Wario64 deelde al de nodige screenshots via Twitter.

De externe geheugenkaart wordt uitgebracht door Western Digital als deel van de WD_Black-reeks en zou 1 TB extra geheugen toevoegen aan je console. Net zoals de vorige externe geheugenkaarten voor de Xbox Series X/S installeer je deze door ze in de daarvoor voorziene gleuf in je console te schuiven.

Tot nu toe bracht enkel Seagate al geheugensticks voor de Xbox Series X/S uit. Je kunt bij hen terecht voor varianten van 512 GB, 1 TB en 2 TB.

Als het gerucht klopt, zou de nieuwe stick van Western Digital meteen ook een godkopere optie zijn. Voor de stick van Seagate van 1 TB betaal je een richtprijs van 200 dollar (ongeveer 200 euro), terwijl die van Western Digital een adviesprijs van 180 dollar krijgt.

Hoewel je ook games kunt opslaan op andere externe hardware, kun je Xbox Series X/S-games enkel rechtstreeks vanop je console of vanop een geheugenstick spelen.

Read this next