Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Xbox Scarlett bevat twee consoles

Een bijzonder initiatief.

Volgens geruchten werkt Microsoft aan twee consoles: een traditioneel systeem en een systeem dat games streamt vanuit de Cloud.

Volgens journalist Brad Sams van de website Thurrott gaat het hier om Xbox Scarlett, twee nieuwe consoles die in 2020 op de markt moeten verschijnen. Naast een traditionele nieuwe Xbox zoals de Xbox One wordt er ook gewerkt aan de Scarlett Cloud, een eenvoudige console die alleen gemaakt is om games vanaf de Cloud te streamen.

Microsoft geeft volgens de reportage aan dat de Scarlett Cloud sterk genoeg is om controller input te registreren, de beelden te verwerken en om collision detection te berekenen. Dat moet helpen om lag tegen te gaan. De rest van de game wordt volledig in de Cloud verwerkt.

Naast de presentatie van Phil Spencer tijdens de Microsoft E3 Media Showcase 2018 heeft Microsoft nog niet officieel over de nieuwe generatie van consoles gesproken.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties