Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Xbox One krijgt fitness-app Xbox Fitness

UPDATE: Microsoft geeft bevestiging en toont video.

UPDATE: Microsoft heeft Xbox Fitness officieel uit de doeken gedaan. De dienst is gratis te gebruiken tot december 2014, als onderdeel van een Xbox Live Gold-abonnement. Bekijk hieronder de aankondigingstrailer.

ORIGINEEL: Microsoft werkt mogelijk aan een Wii Fit-concurrent met de naam Xbox Fitness. De titel is opgedoken op de website van Xbox, maar ondertussen ook alweer verdwenen. Het zou gaan om een game voor Xbox One.

Volgens de pagina maakt Xbox Fitness gebruik van de Kinect-camera om je te helpen bij je trainingen, door onder andere je spieren in kaart te brengen en je pols bij te houden. Amerikaanse workout-celebrities als Tracy Anderson, Jillian Michaels, Tony Horton en Shaun Thompson helpen je daarbij.

Ook zou het gaan om een abonnementsservice, die in eerste instantie zit inbegrepen bij Xbox Live Gold. Die actie geldt tot november 2014, daarna dien je er extra voor te betalen.

Microsoft heeft Xbox Fitness nog niet officieel bekendgemaakt. Daardoor is het ook nog onduidelijk of de dienst naar de Benelux komt - als het al uitkomt. Een aankondiging lijkt niet ver weg, aangezien op de website van Xbox One al afbeeldingen zijn getoond van de interface uit de game.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties