Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Xbox 720 komt er in 2013

299 dollar en met Kinect 2.

Een gelekt document van 56 pagina's dat de strategie van Microsoft uit de doeken doet, beweert dat de "Xbox 720" er aan komt in 2013. De 720 zou de langverwachte opvolger moeten worden van de Xbox 360. De naam was tot nu toe maar een gerucht, maar wordt in het document bevestigd.

Microsoft lijkt alvast de multimediale tour op te willen gaan. Er wordt gesproken over SmartGlass (een app die op de voorbije E3 werd aangekondigd), een Windows 8 "Metro" interface en Xbox TV apps. Daarnaast is er sprake van 3D integratie, BluRay en een performance die zesmaal hoger ligt dan de huidige Xbox.

Het bedrijf zou de console willen marketen als "de enige box nodig voor je home entertainment". Ook Kinect 2 wordt vermeld. De sensor technologie zou nu nog beter zijn, met een focus op 4 spelers.

Dan blijft het natuurlijk gissen hoeveel er van dit document echt waar is. Het gelekte stuk dateert immers al van augustus 2010. Natuurlijk zijn zowel Sony als Microsoft al bezig aan een nieuwe console, maar het wordt afwachten of we ze al in 2013 te zien krijgen.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties