Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Xbox 720 heet 'Xbox' en heeft 8 cores

Werkt nauw samen met 'X-Surface'.

De next-gen geruchten van vandaag zijn afkomstig van de website Pocket Lint. Die zou het een en ander te weten zijn gekomen over de volgende Xbox via 'een bron nabij Microsoft'.

Het eerste gerucht gaat over de naam van het beestje. Die zou gewoon 'Xbox' worden, analoog aan de producten van Apple die ook de naam van hun voorganger overnemen. Dit gerucht hebben we al eens eerder opgevangen.

De next-gen console zou ook nauw gaan samenwerken met een gaming tablet die de bron 'X-Surface' noemt. Dit tuig zou zijn eigen OS krijgen en zal worden beschouwd als een draagbare console. Een concurrent voor de Vita en de 3DS misschien? De X-Surface zou een behoorlijk krachtig beestje worden dat Unreal Engine 3 games aan 60 FPS kan aanbieden. Er zou tenslotte ook makkelijk connectie kunnen worden gemaakt met Xbox-controllers en andere gerelateerde gaming toebehoren via een 2.4 GHz draadloos protocol.

Over naar de Xbox zelf dan. Die zou een CPU met 8 kernen onder de motorkap hebben die elk aan 1.9 GHz kunnen draaien. De console zou de E3 demo van Watch Dogs kunnen tonen aan 55 à 60 FPS en daarvoor slechts 5 cores nodig hebben. Dat is erg indrukwekkend, aangezien die voorstelling op de E3 op een supercomputer draaide. Dit gerucht spreekt tevens de lekken van vorige week tegen.

Tenslotte zal de Xbox een OS krijgen dat gelijkaardig is aan Windows 8. Dat besturingssysteem zal twee kernen van de console gebruiken voor onder meer multitasking. Volgens de bron zou het vergelijkbaar zijn met de 3DS en de Wii U, maar dan op een veel grotere schaal. Aan de controller van de Xbox zou er weinig tot niets zijn veranderd qua lay-out van de knoppen.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties