Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Volgende Xbox draait geen tweedehands games en moet internetverbinding hebben

Krijgt ook een nieuwe Kinect en gebruikt Blu-ray schijfjes van 50 GB.

Volgens het magazine Edge zal de software van de volgende Xbox ervoor zorgen dat er geen tweedehandsgames op kunnen worden gedraaid. Daarnaast moet een gamer verplicht met het web zijn verbonden als hij een spelletje wil spelen.

De Xbox 720 zou volgens Edge's bron(nen) een constante internetverbinding vereisen. Valt je verbinding met het wereldwijde web weg, dan kan je niet verderspelen. Dit geldt ook voor singleplayer- en lokale multiplayergames. Elke game die je koopt zal ook een code bevatten die je moet invoeren wanneer je de game voor het eerst in de console stopt. Het schijfje wordt daarna aan de Xbox in kwestie gekoppeld. Een tweedehandsmarkt voor de derde Xbox zal er op die manier niet meer zijn.

Games kunnen zowel virtueel als fysiek worden gekocht. Spellen die je in de winkel koopt, zullen op Blu-ray schijfjes staan die tot 50 GB aan data kunnen bevatten. Dat is heel wat meer dan de huidige HD-DVD's.

De hardwarespecificaties die eerder lekten werden nogmaals bevestigd: Een AMD processor met 8 kernen die aan 1.6 GHz draaien en 8 GB aan RAM. Over de grootte van de harde schijf van de 720 zou nog niets zijn beslist.

Microsoft zou (zoals eerder gehoord) ook komen opdraven met een nieuwe en verbeterde versie van Kinect. Deze Kinect 2.0 zou veel precieser en sneller werken dan de huidige camera. Ook Sony zou volgens de bron zo'n camera in huis hebben met de PS4. Die zou op 20 februari worden onthuld, naast tal van andere dingen.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties