Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Valve werkt aan console

Bekendmaking op GDC of E3?

De laatste dagen gaan er geruchten rond in gameland dat niemand minder dan Valve aan een console zou werken. Volgens de informatie van The Verge zou Valve niet alleen in het geheim aan de hardware aan het werken zijn, maar zou het ook een strategie willen volgen die Steam centraal plaatst in hun gaming universum (een gelijkaardige strategie zoals Google deed met Android).

De console, die als een "Steam Box" wordt omschreven, zou worden gemaakt door verschillende partners. Valve zou de basis hardware en software voor zijn rekening nemen, én de software geven aan iedereen die er om vraagt. Blijkbaar zou er op CES een meeting zijn gehouden voor investeerders. Het systeem zou een Core i7 CPU, 8GB RAM en een NVIDIA GPU bevatten, waarbij je alle standaard pc-titels zou kunnen spelen. Het zou zelfs mogelijk zijn om rivaliserende downloadservices te gebruiken, zoals Origin.

De console zou geen devkit nodig hebben, en geen licentiekosten hebben. Mogelijk zouden er verschillende USB componenten zijn, zoals controllers die mogelijks zelfs uit verschillende onderdelen bestaan die je kan veranderen naargelang welk spel je speelt (iets waar Valve vorig jaar een patent op aanvroeg). Ook zouden er biometrics worden in opgenomen, dit zijn apparaten die bijvoorbeeld je hartslag meten en dit dan gebruiken in games.

Het zijn nog maar geruchten, maar Valve zou de "Steam Box" mogelijk al volgende week voorstellen op de GDC, al kan er natuurlijk ook gewacht worden tot op E3. Een ding is zeker: als de geruchten waar zijn, staat er op punt een volledig nieuwe strijd op console gebied los te barsten.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties