Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Valve kondigt volgende maand Half-Life VR-game aan

UPDATE: Nu officieel bevestigd door Valve.

Update: Valve heeft het bestaan van Half-Life: Alyx intussen bevestigd. Op 21 november wordt de game officieel onthuld.

Origineel bericht: Volgens bekende leaker McVicker werkt Valve momenteel aan een VR-game genaamd Half-Life: Alyx. Hoewel het louter een gerucht is, zou het niet de eerste keer zijn dat McVicker het bij het rechte eind heeft. Eerder lekte hij immers ook al het bestaan van DOTA Underlords.

McVicker heeft een gesprek online geplaatst tussen Game Awards-presentator Geoff Keighley en twee Valve-medewerkers. Daaruit moet blijken dat Half-Life: Alyx op 12 december tijdens de Game Awards zal worden aangekondigd. De release zou gepland staan voor maart 2020.

Als de info van McVicker klopt, is de game een lineaire first-person shooter in VR waarin je in de huid kruipt van Alyx Vance. De game zou zich tussen de gebeurtenissen van Half-Life en Half-Life 2 afspelen.

Vogelde maand weten we hopelijk meer. Intussen is het alweer 25 jaar geleden dat Half-Life 2 het daglicht zag. Waarom die game zo revolutionair was, lees je in Carl zijn Half-Life 2 retrofiel.

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties