Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: titel nieuwe Tomb Raider gelekt

Game heeft andere ontwikkelaar.

Een gebruiker op Reddit heeft een afbeelding geplaatst waarop de naam en de ontwikkelaar van de nieuwe Tomb Raider-game te zien zijn.

De afbeelding toont een laptop waarop de titel Shadow of the Tomb Raider te zien is. Ook toont het geopende document op de laptop dat de Canadese ontwikkelaar Eidos Montreal de game ontwikkelt. De studio maakte in het verleden onder andere Deus Ex: Mankind Divided.

Bronnen van gamesites Kotaku en eurogamer.net hebben de informatie inmiddels bevestigd. Wel laat Kotaku weten dat de titel Shadow of the Tomb Raider mogelijk een tijdelijke titel voor het project is.

De voorgaande twee Tomb Raider-games zijn ontwikkeld door Crytal Dynamics. Het is nog niet duidelijk waarom uitgever Square Enix heeft besloten om de nieuwste game in de reeks door een andere studio te laten maken. Het bedrijf heeft ook nog niet op de geruchten gereageerd.

Er is meer Tomb Raider-gerelateerd nieuws Zo is Rise of the Tomb Raider sinds 11 oktober ook speelbaar op de PlayStation 4. De reeks vierde onlangs tevens zijn twintigjarig jubileum.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties