Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Switch Pro komt eind dit jaar uit en heeft 720p OLED-scherm

En 4K-output naar je tv.

Volgens de economische nieuwswebsite bloomberg.com komt er eind dit jaar een verbeterde versie van de Nintendo Switch op de markt. De Switch Pro zou een 720p OLED-scherm hebben en krachtig genoeg zijn om games in een 4K-resolutie op je tv af te spelen.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten de ronde doen over een nieuwe versie van de Switch. Bloomberg versterkt nu de geloofwaardigheid van die eerdere geruchten met tal van nieuwe details. Zo zou Samsung het vernieuwde scherm ontwikkelen. Dat scherm is bovendien 7 inch groot, terwijl dat bij de huidige Switch slechts 6,2 inch is.

Samsung zou de productie van het nieuwe scherm in juni opstarten, met een voorziene productiecapaciteit van 1 miljoen schermen per maand. Nintendo zou vanaf juli kunnen starten met de assemblage van de Switch Pro, om deze vervolgens tegen de kerstperiode in de winkelrekken te hebben.

De eerste versie van de Switch is intussen vier jaar oud, dus een update is zeker en vast welgekomen. Hier lees je nog eens onze Nintendo Switch review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties