Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Switch Pro heeft snellere CPU en meer geheugen

Maar waar blijft de officiële aankondiging?

Via Bloomberg is er opnieuw info gelekt over de Switch Pro, de verbeterde versie van de Switch die onder andere 4K-output naar je tv ondersteunt. Volgens die website is daarvoor betere hardware nodig dan in het huidige model, waardoor de Switch Pro onder andere een snellere CPU en meer geheugen bevat.

Volgens insiders ondersteunt de Switch Pro ook de DLSS-technologie (deep learning supersampling) van Nvidia. Daarmee worden beelden met een lagere resolutie opgeschaald via AI. Op die manier zou de Switch Pro eenvoudiger in 4K kunnen uitzenden zonder dat daarvoor al te veel rekenkracht is vereist.

Mogelijk kunnen ook oudere Switch-games gebruik maken van die technologie. Aan al die extra technologie hangt vermoedelijk wel een prijskaartje. Analisten verwachten dat de Switch Pro 50 tot 100 dollar duurder zal zijn dan het huidige model.

De release van de nieuwe console zou nog steeds voor eind dit jaar zijn. Voorlopig blijft het echter wachten op een bevestiging van Nintendo over het bestaan ervan. Intussen blijft het echter geruchten regenen. Eerder deze maand onthulde Bloomberg via dezelfde bronnen al dat de Switch Pro een 720p OLED-scherm heeft.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties