Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Star Wars: Knights Of The Old Republic remake wordt ontwikkeld door Aspyr

Remake of remaster?

Volgens Bloomberg-journalist Jason Schreier is er een remake van de eerste Star Wars: Knights Of The Old Republic in de maak. De nieuwe versie zou ontwikkeld worden door Aspyr. Dat is de studio die eerder ook instond voor de port van Star Wars: Republic Commando naar de PlayStation 4 en Switch.

Schreier onthulde het nieuws tijdens een podcast. Hoewel de remake van Star Wars: Knights Of The Old Republic nog niet officieel is aangekondigd door EA, is het volgens Schreier 'zo goed als bevestigd dat Aspyr instaat voor de remake. Oorspronkelijke ontwikkelaar BioWare zou niet betrokken zijn bij het project.

Het zou dus ook om een volwaardige remake gaan, en geen eenvoudige remaster van de originele Star Wars: Knights Of The Old Republic. Volgens eerdere geruchten zou de game 'elementen van beide KOTOR-games bevatten om conform te zijn met de huidige Star Wars-canon'.

Het blijft voorlopig vooral wachten op een officiële aankondiging van EA. In afwachting daarvan kun je eventueel nog eens Star Wars: Knights of the Old Republic 2 spelen op Android en iOS.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Star Wars: Knights Of The Old Republic

Android, iOS, Xbox, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties