Skip to main content

Gerucht: Soundtrack Grand Theft Auto V gelekt

UPDATE: Sony erkent lek, spoilers verschijnen online.

UPDATE: Sony erkent nu dat de content per ongeluk al is vrijgekomen, en verontschuldigt zich aan de fans die daardoor zijn blootgesteld aan spoilers. De data omvangt namelijk niet alleen informatie over de soundtrack, maar verklapt ook details over het verhaal van de game.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: spoilers over Grand Theft Auto V zwerven nu over het internet. Het pre-order bestand in kwestie is ondertussen van de PlayStation Store gehaald.

ORIGINEEL: De muziek van Grand Theft Auto V is waarschijnlijk gelekt. De leden van een onofficieel GTA forum hebben de mix van pop, rock, hip-hop en punk blootgelegd.

Volgens de bron zou de setlist rechtstreeks uit de files van de game geplukt zijn. Aan die bestanden is men geraakt doordat pre-purchasers van Rockstar's open wereld spel het al volledig kunnen downloaden op hun consoles. Er werd op meer dan 20 uur aan audio files gestoten.

Zoals gewoonlijk biedt GTAV je een mix van bekende en minder bekende artiesten of groepen afkomstig uit verschillende genres en tijdsperiodes. Zo zal je tijdens je tochten door Los Santos onder meer kunnen luisteren naar Ice Cube, Queen, Elton John, Snoop Dogg, Goose (!), Tiga, Rihanna, Moloko, Fergie, Muse en vele anderen. Voor een volledige lijst van ontdekte nummers verwijzen we je door naar deze reddit thread.

Grand Theft Auto V zal vanaf 17 september beschikbaar zijn voor PlayStation 3 en Xbox 360. Waarschijnlijk zullen er tegen dan nog veel meer gegevens uit de files worden gehaald door de nieuwsgierige community.

Speel jij Grand Theft Auto V al? Misschien heb je dan iets aan onze GTA 5 cheats voor Xbox 360 en PS3 om Los Santos extra mee op stelten te zetten.

Read this next