Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Sony wil oude randapparatuur compatibel maken met PS4 en PS5

Vraagt patent aan.

Sony heeft onlangs een patent aangevraagd om PlayStation-randapparatuur van vorige generaties compatibel te maken met de PlayStation 4 en PlayStation 5. Of het patent daadwerkelijk daarvoor bedoeld is, is momenteel onduidelijk, maar de naam lijkt alvast in die richting te wijzen.

Het patent werd ingediend op 30 juni 2022 en kreeg de naam “Systemen en methodes om Legacy Code te converteren naar Updated Code”.

Bij het aangevraagde patent zit een tekening waarop verschillende soorten randapparatuur zoals de EyeToy, PlayStation 1 Mouse, PlayStation Portable Go, PlayStation Remote en een “legacy card reader" via een ingewikkeld proces worden geëmuleerd op moderne PlayStation-consoles.

PlayStation patent voor oude randapparatuur

Met de legacy card reader verwijst Sony naar de memory cards die je kon gebruiken op de PlayStation 1 en 2. Verder zie je ook een tekening van de PlayStation Move Controller. Die controller kwam samen met de eyecam in 2010 uit. De controller zelf is nog steeds compatibel met PlayStation VR.

Verder stelde Sony zijn pc gaming gear onder de naam Inzone voor en kun je vanaf 5 juli aan de slag met de gratis PlayStation Plus games van juli.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties