Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Sony werkt aan nieuwe abonnementsdienst voor PlayStation

Gaat concurrentie aan met Xbox Game Pass.

Enkele bronnen binnen Sony onthullen dat het bedrijf aan een nieuwe abonnementsdienst voor de PlayStation 4 en PlayStation 5 werkt. Die dienst zou PlayStation Plus en PlayStation Now samenvoegen in één abonnement en in de lente van 2022 beschikbaar zijn.

De dienst heeft de werktitel Spartacus en zou je toegang geven tot moderne en klassieke games. Volgens de bronnen bestaat het abonnement uit drie lagen. De eerste laag geeft je toegang tot het PlayStation Plus-lidmaatschap. De tweede bevat een bibliotheek van PlayStation 4 en later ook PlayStation 5-games. Via de derde laag kun je via backwards compatibility opnieuw aan de slag te gaan met oudere games voor de PlayStation 1, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation Portable.

Het abonnement is vermoedelijk Sony's antwoord op Xbox Game Pass. Wanneer je de huidige cijfers van PlayStation Now en Game Pass vergelijkt, zie je dat PlayStation Now het momenteel zes keer slechter doet dan Game Pass. Zo beschikt de streamingsdienst van Sony over iets meer dan 3 miljoen abonnees, terwijl er dat bij Microsoft meer dan 18 miljoen zijn.

In ander nieuws over diensten van Sony en Microsoft kom je meer te weten over de gratis PlayStation Plus-games van december en de Xbox Game Pass-titels van december.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties