Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Sony verdubbelt productie PlayStation 5

Vraagtekens rond productie worden groter.

Bronnen binnen Sony laten weten dat het bedrijf de productie van de PlayStation 5 verdubbelt naar tien miljoen exemplaren tegen eind dit jaar. Dat is vrij opmerkelijk, aangezien diezelfde bronnen in mei nog lieten weten dat Sony net minder PlayStation 5-consoles zou produceren in het eerste jaar.

Volgens de bronnen zou de aanhoudende coronacrisis voor een toenemende vraag zorgen. Om die reden wil het Japanse bedrijf de PlayStation 5-productie verdubbelen naar tien miljoen exemplaren. Oorspronkelijk ging het bedrijf maar vijf tot zes miljoen exemplaren van de band laten rollen.

COVID-19 zorgt echter ook voor logistieke problemen. Daardoor kan het zijn dat het bedrijf niet alle consoles op het geplande tijdstip in de rekken krijgt. Bovendien worden de meeste consoles verscheept via de zee en dat kan maanden duren.

Sony Japan houdt voorlopig de lippen stijf omtrent de productie van de console en dankzij de tegenstrijdige berichten blijven de vraagtekens omtrent de productie alleen maar toenemen.

Meer weten over de PS5?

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties