Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Sony stapt af van DualShock controller

Evolutie naar touchscreens en LCD schermpjes?

Volgens het laatste gerucht in gameland zou Sony na een samenwerking van zestien jaar een controller ontwerpen die geen DualShock ondersteund. Bij de release van de PS4 zal de controller dus misschien niet meer trillen. Dat wist de site computerandvideogames te melden.

De website kwam deze feiten te weten nadat een ontwikkelaar van videogames had uitgewijd over de veranderingen die de nieuwe controller van Sony heeft doorgemaakt. Het DualShock systeem is echter in geen enkele iteratie van het product terug te vinden. Het R&D departement van Sony zou wel experimenten hebben uitgevoerd met biometrische sensors die onder meer je hartslag kunnen meten en LCD touchscreens.

Een andere betrouwbare bron wist te vertellen dat men bij PlayStation de feel van een PS Vita in de nieuwe controller tracht te stoppen. Je kan je dus misschien wel verwachten aan een controller met aanraakbesturing en een duidelijke link met Sony's draagbare gametoestellen.

De nieuwe console die momenteel nog door het leven gaat als Orbis, zou al binnen enkele weken worden voorgesteld. Eerder deze week werd nog gemeld dat de onthulling nog maanden op zich zou laten wachten.

De reden voor deze breuk ligt waarschijnlijk aan de rechtszaak die Immersion, de ontwikkelaar van het DualShock systeem, in 2007 tegen Sony aanspande. Het bedrijf dat voor 10 procent in handen is van concurrent Microsoft ontving uiteindelijk meer dan 150 miljoen dollar van Sony.

Er bestaat nog wel een kans dat je de oude controllers zal kunnen blijven gebruiken als een soort van secundaire bediening voor de PlayStation 4. Net zoals de Wii U dat doet met de 'oude' Wii Remotes.

Sony zelf was niet bereid om commentaar te geven op dit opmerkelijk nieuws.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties