Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Saint's Row 4 verschijnt in augustus

Aankondiging op PAX East eind deze maand.

Het was even bang afwachten wat er met de Saint's Row franchise en de vierde titel in de reeks die in ontwikkeling was zou gebeuren wanneer moederbedrijf THQ failliet ging. Deep Silver kocht echter de rechten rond de games op voor een slordige 22 miljoen dollar en zou van plan zijn om de vierde Saint's Row in augustus van dit jaar uit te brengen.

De geruchtenmolen begon te draaien toen Aubrey Norris, werknemer bij Deep Silver, volgende tweet verstuurde: "Dear Media: You're going to want to be at PAX East this year. If not, you're going to be missing out on something HUGE. Just FYI!" Hij vermeldde echter niet wat zijn bedrijf van plan was te onthullen op de beurs die eind deze maand zal doorgaan in Boston en weigerde alle commentaar op vragen van zijn volgers.

Toen verscheen een andere tweet, ditmaal van Chris Stockman. De man is momenteel lead designer bij Human Head (de jongens die al dan niet aan Prey 2 bezig zijn), maar werkte enkele jaren geleden aan de eerste Saint's Row als design director. Volgens hem zou het Saint's Row 4 worden die Deep Silver zal voorstellen. Zijn bronnen nabij de ontwikkelaar vertelden hem tevens dat de game zal verschijnen op de huidige generatie consoles in augustus.

Als deze geruchten waar zijn, zal Saint's Row 4 slechts een maand voor de Grand Theft Auto V in de rekken liggen. Dat is een zeer gekke strategie, maar misschien is Deep Silver er zeker van dat ze kunnen opboksen tegen Rockstar's gigant? Tussen 22 en 24 maart zullen we meer te weten komen, want dan gaat de PAX East beurs effectief door in Boston.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties