Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Resident Evil 8: Village krijgt VR-versie

VReselijk eng.

Er is mogelijk nieuwe informatie over Resident Evil 8: Village gelekt, waaronder de komst van een virtual reality-versie van de game. Dat is op Biohazard Declassified te lezen.

Volgens de fansite komt de info van iemand die eind vorig jaar via het Resident Evil Ambassadors-programma voor een playtest bij Capcom uitgenodigd was. Wie en hoe betrouwbaar de bron is, is echter koffiedik kijken.

De anonieme tester zegt dat er hoe dan ook een VR-versie van Resident Evil 8: Village komt, maar Capcom wacht voor de bekendmaking daarvan om onduidelijke redenen op Sony. Eerder had Resident Evil 7 VR-ondersteuning voor de PlayStation VR.

Verder is te lezen dat de vijanden tijdens de speelsessie allemaal een bleke huid hebben en onder andere messen, bijlen, zwaarden en vuurwapens gebruiken. De oude vrouw in de reveal trailer zou daarnaast geen vijand zijn, maar iemand die je wapens, items en informatie verkoopt. De met insecten bedekte heks uit diezelfde trailer heet Olga en is een boss fight.

De Resident Evil 8: Village release staat voor 2021 gepland. Volgens andere geruchten komt in augustus een nieuwe trailer en informatie over de game.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties