Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Resident Evil 8 lanceert in maart 2021

Op heksenjacht in nummer 8?

Via Resident Evil-fansite Biohazardcast vernemen we meer details rond Resident Evil 8. Die achtste titel in de gelijknamige reeks lanceert vermoedelijk in maart 2021.

De achtste game in de reeks heet volgens de website Resident Evil: Village. In het bijbehorende logo zien we dat het Romeinse cijfer acht (VIII) verborgen zit in de eerste vier letters van het laatste woord. Verder lezen we dat Capcom momenteel zou werken aan het inventory-systeem en dat het bedrijf daarvoor de mosterd haalt bij Resident Evil 4 en Resident Evil 7.

Ook de hoofdpersonages zouden oude bekenden zijn. Volgens de geruchten keren Chris Redfield en Ethan Winters immers terug. Die laatste krijgt een stalker in de vorm van The Witch, maar als je terugvecht en voldoende schade aanbrengt, verandert ze in een hoop insecten.

Resident Evil 8 is naar alle waarschijnlijkheid een first-person shooter die zich afspeelt in een Europese stad. Verder bevat de game ook een nieuwe mechanic in de vorm van hallucinaties waardoor spelers niet weten wat echt of nep is.

Aangezien Capcom nog niets officieel heeft bevestigd, raden we aan om dit nieuws met een korreltje zout te nemen. Waar je wel op kunt vertrouwen, zijn onze Resident Evil 2 Remake review en Resident Evil 3 Remake review. Twijfel je dan nog om die laatste te kopen, dan is de Resident Evil 3 demo misschien iets voor jou.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties