Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Resident Evil 4 Remake wordt een stuk enger dan het origineel

Gooit het over een andere boeg.

Volgens de redactie van Fanbyte wordt de Resident Evil 4 Remake in de loop van dit jaar aangekondigd. Nog volgens Fanbyte zou het geen één-op-één remake zijn, maar een nieuwe versie die enger is dan het origineel.

Zo zou de remake enkele elementen uit de demo's van Resident Evil 4 bevatten en krijgen bepaalde zijpersonages een belangrijkere rol in de game. Dat de game zo wordt omgegooid, komt volgens Fanbyte door de gemengde reacties die Capcom kreeg toen hij Resident Evil 3 Remake uitbracht.

Cover image for YouTube videoResident Evil 4 Review - Slaagt in het onmogelijke

Om die reden speelt de nieuwe remake zich volgens Fanbyte 's nachts af en zal Leon S. Kenny het onder andere in een verlaten kasteel opnemen tegen levende poppen terwijl hij bezeten is door zwarte rook en letterlijk spoken ziet.

Verder krijg je ook toegang tot uitgebreidere versies van de minigames Separate Ways en Assignment: Ada. Bij die laatste kruip je in de huid van Ada Wong en moet je Las Plagas-stalen verzamelen voor antagonist Albert Wesker.

Dat er een Resident Evil 4 Remake in de maak is, was in april van 2020 al duidelijk. Vorig jaar kwam Resident Evil 4 VR al exclusief uit op Oculus Quest 2. Wie meer wil weten over de laatste Resident Evil-game, klikt best eens door naar onze Resident Evil Village review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 4

PS4, Xbox One, Nintendo GameCube, PS2, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties