Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Resident Evil 4 Remake in de maak

Komt er in 2022 aangestrompeld.

Nadat Capcom de afgelopen jaren al nieuwe versies van de eerste drie Resident Evil-games uitbracht, werkt het bedrijf nu volgens geruchten ook aan Resident Evil 4 Remake. Dat beweert althans nieuwswebsite VGC op basis van meerdere bronnen.

De ontwikkeling zou in handen zijn van M-Two, een Japanse studio met voormalig PlatinumGames-topman Tatsuya Minami aan het hoofd. Die studio werkt volgens VGC al sinds 2018 aan het project. Daarnaast zouden ook meerdere interne Capcom-studio's meewerken aan de game.

Dat scenario komt overeen met de manier waarop Resident Evil 2 Remake en Resident Evil 3 Remake zijn ontwikkeld. Ook voor die games stelde Campcom een externe ontwikkelaar aan met ondersteuning van enkele interne studio's. Resident Evil 4-bedenker Shinji Mikami zou zelf niet meewerken aan de nieuwe versie, maar heeft wel zijn zegen gegeven aan het project.

Het valt af te wachten of de geruchten kloppen. Intussen gonst het ook van de geruchten dat Resident Evil 8 in 2021 uitkomt. In afwachting lees je in Sanders Resident Evil 4 retrofiel waarom die game een van de meest invloedrijke titels in het horrorgenre is.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties