Skip to main content

Gerucht: Remedy Entertainment werkt aan Alan Wake 2

Met Epic Games als uitgever.

Volgens Venturebeat-journalist en insider Jeff Grubb werkt ontwikkelaar Remedy Entertainment momenteel aan Alan Wake 2. De ontwikkeling van de game zou deel uitmaken van de deal die Remedy vorig jaar heeft gesloten met Epic Games. Grubb kondigde het nieuws aan tijdens een livestream op Twitch.

Epic Games wil via die deal twee toekomstige games van Remedy voor console en pc uitgeven. Beide games spelen zich bovendien in hetzelfde universum af. Volgens Grubb is die tweede game een kleinere titel die deel uitmaakt van dezelfde franchise.

Bekijk op YouTube

Ook Control maakt overigens deel uit van hetzelfde universum. De AWE DLC voor Control bracht immers Alan Wake al terug.

Nog volgens Grubb maakt de deal uit van de nieuwe publicatiestrategie van Epic Games. Het bedrijf zou vanaf nu vaker projecten van bij te start willen financieren in plaats van exclusiviteitscontracten af te sluiten voor games die al zijn aangekondigd.

De eerste Alan Wake kwam in 2010 uit voor de Xbox 360. Later volgde er nog een standalone uitbreiding genaamd Alan Wake's American Nightmare. Vorig jaar vierde Remedy Entertainment de tiende verjaardag van Alan Wake met een livestream.

Read this next