Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: PS4 50% krachtiger dan Xbox 720

Maar moet het wel met minder RAM doen.

Videogamesite vg247 heeft op de CES enkele specificaties opgevangen van Sony's én Microsoft's volgende console. Als de cijfers kloppen, zal de PlayStation 4 een groot voordeel hebben op de Xbox 3.

Het zijn ontwikkelaars van games zelf die de sterktes en zwaktes van beide consoles verklapten. Zo zou de PlayStation 4 in staat zijn tot 1.84 teraflops, terwijl de volgende Xbox er slechts 1.23 haalt. Daarmee zou Sony's next-gen console dus 50% krachtiger zijn dan die van Microsoft.

Daartegenover staat wel dat de PS4 slechts 4GB RAM zal hebben, waarvan er 1 GB wordt vrijgehouden voor het besturingssysteem, apps en beveiliging en de overige 3GB in de games zelf kunnen worden gebruikt. De Xbox 720 heeft met 8 GB aan RAM het dubbele aantal van de PS4. Hiervan zal 3 GB worden gebruikt voor OS, veiligheid en apps en 5 GB aan de videogames.

Beide machines zouden in staat zijn om Blu-rays van 100 GB te kunnen lezen, waardoor games (waarschijnlijk) niet langer zullen moet worden opgedeeld over verschillende schijfjes.

De binnenkant van een Durango (de codenaam voor de volgende Xbox) zou gebaseerd zijn op een Radeon HD 8770 GPU. De binnenkant van een Orbis/Thebes (codenamen voor de PS4) zou lijken op een AMD A10 APU.

Eerdere geruchten rond de toestellen, zoals release dates, kostprijzen en mogelijke functionaliteiten, kan je hier, hier en hier nalezen.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties