Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: PlayStation Store voor PS3, PSP en Vita verdwijnt dit jaar

Het einde van een tijdperk.

Volgens betrouwbare bronnen is Sony van plan om te stoppen met de verkoop van digitale games voor de PlayStation 3, PlayStation Portable en PlayStation Vita. In de loop van de zomer zou de PlayStation Store voor die platformen definitief verdwijnen.

De verkoop van PSP- en PS3-games zou op 2 juli stoppen. Voor de PlayStation Vita zou dat op 27 augustus zijn. Als het gerucht klopt, is het vanaf die data niet langer mogelijk om nieuwe games of DLC te kopen. Eerder aangekochte titels kun je wel nog steeds te allen tijde downloaden.

Cover image for YouTube videoIt's Official- PlayStation Vita is Here!

De PlayStation 3 lanceerde in 2006. Hoewel de console minder goed verkocht dan de immens populaire PlayStation 2, gingen er nog steeds 87 miljoen exemplaren over de toonbank. Ook de PlayStation Portable was met 81 miljoen verkochte exemplaren een succes.

De PlayStation Vita deed het iets minder goed en en verloor duidelijk de strijd met de Nintendo 3DS. De tot op heden laatste handheld van Sony ging minder dan 15 miljoen keer over de toonbank.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

PSP-3000

PSP

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties