Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: PlayStation 5 Pro komt in 2024 uit

Nu al?

De PlayStation 5 Pro zou in 2024 uitkomen. Dat meldt Insider Gaming, naar eigen zeggen op basis van hun bronnen.

De 'Pro' naam verwijst naar de PlayStation 4 Pro, de meer krachtige versie van de PlayStation 4 die in 2016 uitkwam. Deze console kwam in het midden van de toenmalige generatie als een 'refresh'.

De PS5 Pro zou, analoog aan zijn voorganger, sterkere hardware hebben zodat games betere graphics en hogere framerates kunnen bereiken. Waar de PS4 Pro vooral mikte op 4K gaming, zou de PS5 Pro de focus vooral leggen op betere prestaties bij 'ray tracing', een realistische maar zeer intensieve manier om belichting te berekenen.

Komt de PlayStation 5 Pro echt al in 2024 uit?

Dit zou ook inhaken op een patent dat PlayStation recent publiceerde over het hardware-matig verbeteren van ray tracing in games.

De PlayStation 5 Pro zou volgens diezelfde geruchten in 2024 uitkomen.

Nog volgens Insider Gaming zou er nog dit jaar een nieuw model van de PlayStation 5 uitkomen met een disc drive die losgekoppeld en aangehecht kan worden. Dit model zou uiteindelijk de huidige PlayStation 5 modellen vervangen. Voor Sony zou het een manier zijn om hun huidige dubbele productielijn voor de PS5 en PS5 Digital Edition te fuseren naar de productie van één nieuwe 'disc drive'-loze PS5, waar de disc drive als apart accessoire los verkocht wordt voor de liefhebbers.

Beide geruchten kunnen op dit moment niet door andere bronnen bevestigd worden, al doet het verhaal van een nieuwe PS5 met disc drive accessoire al langer de ronde. Neem het nieuws dus voorlopig met een korreltje zout.

Honger naar meer PlayStation nieuws? Lees hier dan zeker eens de PlayStation VR2 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.
Reacties