Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: PlayStation 4 zal 400 dollar kosten

Bevat Gaikai technologie.

Volgens een Japanse krant zou de PlayStation 4 ongeveer 400 dollar kosten. Dat is een pak minder dan de 600 dollar die Sony eerst voor de PS3 vroeg.

Volgens Ashai Shimbun zouden de Japanners hun PlayStation 4 kunnen gaan halen voor 40,000 yen zodra de console op de markt is. Dat vertaalt zich naar zo'n 428 dollar. Wat dan op zich weer waarschijnlijk 425 euro voor de Europeanen zal worden.

Daarnaast wist die Japanse krant te vertellen dat Sony's volgende technologie van Gaikai zal bevatten, een cloud-gaming service die het bedrijf vorig jaar opkocht.

Afgaande op de hardwarespecificaties die eerder het wereldwijde web bereikten, zal Sony zijn console wederom met erg veel verlies verkopen. Het prijskaartje ligt wel erg dicht tegen de (momenteel) grootste concurrent van PlayStation, de Wii U.

Hopelijk wordt de prijs van de console verklapt op 20 februari. Dan heeft Sony namelijk tal van onthullingen voor de wereld in petto.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties