Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Phil Harrison verlaat Microsoft

De vicepresident gooit na drie jaar de handdoek in de ring.

Phil Harrison verlaat mogelijk Microsoft na drie jaar dienstverband. Dat meldt zustersite GamesIndustry.biz.

Volgens diverse bronnen op de Games Developers Conference is de vicepresident van plan om op te stappen. Harrison begon in de jaren '80 zijn carrière in de game-industrie bij Mindscape International.

Daarna werkte hij zestien jaar voor Sony Computer Entertainment, op diverse managementposities. Na zijn vertrek werkte Harrison een korte periode bij Atari en Gaikai. Sinds 2012 is hij vicepresident van het Interactive Entertainment Team bij Microsoft.

Harrison startte bij Microsoft onder het bewind van Don Mattrick. Na Mattricks vertrek is de presidentsfunctie overgenomen door Phil Spencer. GamesIndustry.biz suggereert dat Phil Harrison gefrustreerd raakte, toen het vertrek van zijn ex-collega niet resulteerde in een promotie.

Phil Spencer en Microsoft leveren voorlopig geen commentaar. "Ik weet er niks van. Sorry, ik denk niet dat ik hier iets over mag zeggen," aldus Spencer.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties