Skip to main content

Gerucht: Nintendo Switch heeft GameCube Virtual Console ondersteuning

Ku-buslading geruchten.

Meerdere anonieme bronnen hebben tegenover Eurogamer.net bevestigd dat de Virtual Console op de Nintendo Switch GameCube games ondersteunt.

Tot dusver zijn Super Mario Sunshine, Luigi's Mansion en Super Smash Bros Melee omgezet. Momenteel wordt er aan Animal Crossing gewerkt. Het team achter de Nintendo Classic Mini NES is verantwoordelijk voor de Switch Virtual Console.

De Virtual Console-service bestaat sinds de Nintendo Wii en maakt het mogelijk games te kopen die op eerdere Nintendo consoles zijn uitgekomen. De service biedt NES, Super NES, Nintendo 64 en Nintendo DS games aan.

Bekijk op YouTube

Eerder aangekochte games op de Virtual Console zijn via een inwisselprogramma tegen een kleine vergoeding ook op de Switch te spelen. Daarnaast beweren de bronnen dat Nintendo aan een adapter werkt die het mogelijk maakt om oudere controllers op de Switch te gebruiken.

In ons Nintendo Switch - Alles wat we weten artikel vind je meer informatie over de nieuwe console. In ons Nintendo Switch - Pro of contra? artikel lees je hoe de redactie over de console denkt.

Read this next