Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nintendo Switch 2 is backwards compatible

En biedt prestatieverbeteringen voor bestaande Switch-games.

Image credit: Nintendo

De Nintendo Switch 2 is nog niet officieel aangekondigd, maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren. Zo beweert de Portugese website Universo Nintendo dat de nieuwe console backwards compatible is met de huidige Switch.

Dat zou betekenen dat je al je Switch-games dus ook op de Switch 2 kunt spelen. Volgens de website zouden je huidige games zelfs beter draaien op de nieuwe console door gebruik te maken van de extra rekenkracht.

Dit gerucht is uiteraard nog niet bevestigd, maar Universo Nintendo is al meermaals een betrouwbare leaker gebleken. Zo onhulde de website in het verleden details over nog onaangekondigde Nintendo Directs, en dropte het als eerste de naam van de game Sonic x Shadow Generations.

Als de bronnen van de website kloppen, dan wordt de Switch 2 in maart officieel aangekondigd. Dan weten we meteen ook of een eerder gerucht klopt dat beweerde dat de Nintendo Switch 2 een LCD-scherm van 8 inch heeft.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties