Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nintendo stelt E3 Direct uit naar later deze zomer

Corona compliceert conferentie.

Nintendo is vermoedelijk van plan om de gebruikelijke E3 Direct uit te stellen naar later deze zomer. Dat meldt Venturebeat op basis van geloofwaardige bronnen. Sindsdien hebben meerdere bronnen het nieuws ook bevestigd.

Het is de coronacrisis die roet in het eten gooit. Alle werknemers werken momenteel van thuis uit, waardoor de ontwikkeling van verschillende games vertraging oploopt.

In Japan, waar de overgrote meerderheid van Nintendo's ontwikkelaars werkt, is het einde van de coronacrisis nog niet in zicht. De regering kondigde begin april de noodtoestand af voor een maand, maar zag zich eerder deze week genoodzaakt die nog een maand te verlengen. Japan is berucht voor zijn trage aanpassing aan het moderne werkleven. Zo wordt bijvoorbeeld administratie nog steeds verplicht op papier gedaan en kan die enkel officieel goedgekeurd worden als een overste er met de hand een zegelstempel op zet. Die werkwijze wreekt zich nu.

Nintendo zou nog geen nieuwe datum voor zijn E3 Direct vastgelegd hebben, en liet aan uitgevers alvast weten dat ze ervoor kunnen kiezen om hun geplande aankondigingen zelf te doen op een vroeger tijdstip.

Eerdere geruchten meldden dat Nintendo's E3 Direct in het teken zou staan van Mario, wiens 35ste verjaardag in september valt. Een pakket van Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy zou naar de Nintendo Switch komen, en ook een nieuwe Paper Mario zou in de maak zijn. Of die games nu afzonderlijk worden aangekondigd in een vroegere Direct is onduidelijk.

Wat Sony's plannen zijn, is eveneens onduidelijk. Microsoft kiest er alvast voor om verschillende livestreams te organiseren. Hun eerste livestream toont volgende week de eerste Xbox Series X games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Super Mario Galaxy

Nintendo Wii

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties