Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nintendo NX gaat terug naar cartridges

Als het niet werk: gewoon blazen

De Nintendo NX maakt mogelijk gebruik van cartridges. Een financieel rapport van de Japanse chip- en kaartmaker Macronix is verantwoordelijk voor dit gerucht.

Macronix levert al langer ROM chips aan Nintendo, zoals game cards voor de 3DS. Geruchten over de Nintendo NX beginnen bij een artikel van Money-Link, een Japanse website met financieel nieuws. De site meldt dat Macronix-voorzitter Wu Miin een grote bestelling van Nintendo in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Deze order houdt volgens Miin direct verband met 'een nieuwe console van Nintendo'. Zo geeft hij aan dat de gelijktijdige release van de console in zowel Japan, de VS en Europa voor de grote vraag naar ROM cards leidt.

Macronix noemt echter nergens expliciet de Nintendo NX. Nintendo zelf heeft ook nog niet op deze of eerdere geruchten gereageerd. Zo is onder andere het uiterlijk van de console tot op heden nog niet onthuld. Een artikel met informatie over de Nintendo NX vind je op de site.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties