Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nintendo NX gebruikt motion controllers

Ondersteunt ook Wii Remotes.

De Nintendo NX gebruikt mogelijk motion controllers die vergelijkbaar zijn met de Wii Remote Plus. Dit meldt website Let'sPlayVideoGames aan de hand van anonieme bronnen.

Vorige maand presenteerde Eurogamer.net de eerste gelekte details over de Nintendo NX. Zo is het apparaat mogelijk draagbaar en beschikt de console over afneembare controllers. De NX gebruikt vermoedelijk ook cartridges.

Volgens de nieuwe details maken de afneembare controllers gebruik van motion control, vergelijkbaar met de Wii Remote Plus. Hoewel de NX ook bepaalde modellen van de Wii Remote ondersteunt, worden deze op de lange termijn door de nieuwe controllers vervangen.

De NX controllers bezitten tevens een geavanceerde vorm van feedback die op precieze wijze van intensiteit kan veranderen. Hiermee voelt het slaan van een zwaard tegen een schild bijvoorbeeld anders dan het slaan van een tennisracket tegen een bal.

Volgens geruchten maakt Ubisoft's Just Dance 2017 als één van de launch games gebruik van de motion controllers. Meer details worden verwacht zodra Nintendo de NX officieel onthult. Naar verwachting vindt de Nintendo NX release plaats in maart 2017.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties