Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nintendo NX details gelekt

Speelt cartridges en is ook draagbaar.

Verschillende bronnen hebben aan Eurogamer.net nieuwe details over de Nintendo NX gelekt.

Volgens die bronnen is de console draagbaar, met aan weerskanten van het scherm afneembare controllers. Het systeem kan via een basisstation aan een televisie gekoppeld worden.

De handheld wordt gezien als het brein van de console. Het systeem draait op de Nvidia Tegra X1-chipset, die ook wordt gebruikt in high-end smartphones, tablets en de Nvidia Shield. Het systeem draait niet op Android, maar op een hiervoor speciaal ontwikkeld Operating System.

De Nintendo NX gaat gebruik maken van cartridges. Volgens bronnen raadt Nintendo 32 gigabyte aan opslagruimte voor deze cartridges aan. Er wordt ook gesproken over downloadbare games. Het systeem zou echter geen backwards compatibility ondersteunen.

Naast The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn er verschillende Wii U-games voor de Nintendo NX aangekondigd, waaronder Splatoon en Super Smash Bros. Ook Pikmin 4 wordt voor het nieuwe systeem verwacht.

Als laatste gerucht gaat Nintendo de nieuwe console eerder dan verwacht onthullen. De onthulling staat momenteel gepland voor september. Nintendo heeft nog geen officiële bevestiging van deze details gegeven.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties