Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nintendo heeft de Switch 2 voor het eerst voorgesteld aan ontwikkelaars

De release zou voor volgend jaar zijn.

Nintendo heeft naar verluidt de Switch 2 voorgesteld aan een selecte groep ontwikkelaars. Dat gebeurde volgens ons zustersite eurogamer.net op Gamescom.

De demo zou vooral bedoeld zijn geweest om de kracht van de nieuwe handheld te tonen. Zo werd er een verbeterde versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond. Die presentatie was vooral als demo bedoeld, en betekent dus niet noodzakelijk dat er een heruitgave van de game komt.

Eerder waren er al geruchten dat de Switch 2 in 2024 uitkomt. Het is dus goed mogelijk dat de recente presentatie van Nintendo bedoeld is om ontwikkelaars vertrouwd te maken met de nieuwe console.

Ook de huidige Switch krijgt dit najaar nog een mooi aanbod aan nieuwe games en remasters. Op The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom DLC hoef je dan weer niet te hopen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties